SMH LINE® Gaskachels en wokbranders

SMH LINE® - 2 in 1 Draagbare Gaskachel -Straalkachel - Buitenkachel | Camping Heater | Kacheltje | Terrasverwarming INCLUSIEF  Gasflessen en Kookrooster

Deze draagbare gaskachel ( Met en Zonder gasflesje) is Geweldig voor kamperen, kamperen, varen, vissen, buiten buiten, De camping gaskachel is goed Noodverwarming voor kleine, goed geventileerde ruimtes, Ook is de Straatkachel, gaskachels  is compact en gemakkelijk mee te nemen en heeft een harde coating. De draagbare gaskachel heeft een Keramische brander met 1,3 kW vermogen. Ook is de gaskachel voorzien van zwenklichaam geeft de warmte direct af. De draagbare gaskachel is gebruiksvriendelijk en heeft een contactslot en piëzo-ontsteking, ook is Gaspatroon gemakkelijk te vervangen

De camping gaskachel is voorzien van een Nederlandse en Engelse handleiding 
Werking.

 

Eenvoudig te gebruiken, werkt op busjes butaangas (exclusief of inclusief ) deze zijn verkrijgbaar bij onze webshop  met huishoud aanverwante artikelen.  De gaskachel is Veilig in gebruik door automatische uitschakeling bij oververhitting. Zie de korte video voor de werking of de gebruiksaanwijzing


Let op:
Het is mogelijk dat de gaskachel minder goed of helemaal niet werkt bij temperaturen lager (kouder) dan 5 °C, omdat er beneden deze temperatuur er minder of geen butaangas in het verwarmingselement en de leiding komt om de kachel te kunnen laten branden.

- Vermogen/opbrengst : 1.3 kW 100g/h
- werkt op een Iso/Butaangas 
- Verbruik: 100g/h bij maximale belasting
- Brandduur: 3 uur Afhankelijk van omgevingstemperatuur.
- Inclusief draagbeugel
- 45 graden Kantelbaar verwarmingselement
- Verchroomd rooster
- Piëzo ontsteking
- Warmte regelaar
- Ingebouwd veiligheidsmechanisme bij oververhitting.
- Materiaal: metaal met hamerslag effect
- Gewicht: 2,4 kg
- Afmetingen 29 x 19 x 28 cm (incl. verpakking 30 x 20 x 28 cm)

 

SMH LINE® - Wokbrander - Campingkooktoestel 

 

Deze SMH LINE® Kookbrander, Wokbrander  is voorzien van thermische beveiliging en daarom geschikt voor binnen en buiten gebruik.

De windbestendige propaan wokbrander van SMH LINE® is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een stabiel frame van plaatstaal voor een veilig gebruik. Met deze wokbrander kunt u snel en gemakkelijk voedsel bereiden. U kunt het gasfornuis ideaal gebruiken op de camping of thuis en is Ideaal om juist die gerechten te bereiden die u niet in huis wil klaarmaken ook Om oliebollen te bakken met oud en nieuw, nasi, bami te bereiden of gewoon te gaan wokken, dit is de oplossing om met een krachtige brander aan de slag te gaan.

Het SMH LINE gas komfoor is tevens zeer geschikt voor bierbrouwers die een degelijke brander onder hun ketel zoeken.


De wokbrander is van zware gietijzeren brander gemaakt  - (normaal vermogen: 7500W, gasverbruik: 82 g/h). met gasregelklep voor regelbaar vuur om het gasverbruik te regelen, perfect voor thuis brouwen, kalkoen roosteren.

Door het grote brand oppervlak bied deze wokbrander jou een gelijkmatige spreiding van de warmte waardoor plaatselijke verbranding wordt voorkomen en het oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd.

Gasfornuis 40 x 40 cm of 25 x 25 cm , draagbaar en ruimtebesparend om mee te nemen, gemakkelijk te installeren en te verwijderen, arbeidsbesparend. Werkt op propaan of butaan. Camping gasfornuizen zijn geschikt voor picknicks, tuinfeestjes, familiebijeenkomsten of outdoor camping activiteiten, wandelen, barbecuen.

 

Met deze Wokbrander kan de  vlam worden aangepast door tijdens het koken aan de knop op de ontsteker te draaien. De branders verdelen de warmte gelijkmatig over het midden en de randen van de pan voor een perfecte bereiding.

 

Geschikt voor wokken, potten en pannen vanaf Ø 20,5 cm
Geschikt voor pannen tot Ø 30 cm (of 28L) en wokken tot Ø 56 cm
Met 4 voeten
1-vlam
- Afmetingen: (L) 40 x (B) 40 x (H) 15 cm en  (L) 25 x (B) 25 x (H) 11
- Grootte van het kookoppervlak: 40 x 40 cm en 25 x 25 cm
- Gewicht: 4 kg en 2kg
- Materiaal (frame): Staal (geëmailleerd)
- Materiaal (branders): Gietijzer
- Gatgrootte boven de brander: ca. Ø 9 cm
- Brander diameter: Ø 17 cm
- Vermogen: 7,5 KW (traploos)
- Bedrijfsdruk: 50 mbar
- Gasverbruik: max. 544 g/h / propaan-butaan
- Ontsteking met lange lucifer of aansteker
- Type aansluiting: Propaan-butaan gasfles, 5 kg of 11 kg

 

Belangrijke tips voor het wokken:

1. Behandel de pan elke keer als je de pan gebruikt.
Dit doe je door wat olie in de wokpan te gieten en het rond in het kookoppervlak van de wok te draaien en het vervolgens warm te laten roken. Giet het residu vervolgens in een hittebestendige container en doe opnieuw verse olie in de pan om te gaan wokken. Zo maak je van je wok een pan met antiaanbaklaag.

2. Gebruik de juiste olie.
Gebruik olie met een hoog rookpunt zoals aardnotenolie, koolzaadolie (canola) of arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie.

3. Kijk verder dan roerbakken.
De wok is niet alleen om te roerbakken, hij wordt vrijwel overal voor gebruikt. Het is erg handig om te frituren in een wok, je hebt veel minder olie nodig dan in een gewone pan. Je kunt ook bijvoorbeeld een bamboe stronk in de wok doen, de bodem van de wok met water vullen en zo gaan stomen.

4. Zorg voor een krachtige brander.
Klassieke roerbak wordt vaak gedaan bij zeer hoog vuur. Je wokpan moet dan goed aan het werk, een beetje sissen en een beetje rook geven als je aan het roerbakken bent. Maar je wilt de olie niet te heet verhitten voordat je de aromaten erin doet. Breng het oppervlak op temperatuur en laat de wok erg heet worden voordat je begint. Doe dan de olie erin en doe er vrij snel knoflook of chili  bij in zodat de olie niet te heet wordt wanneer je begint. Je kunt de smaak extraheren zonder weg te gooien of te verbranden.

5. Gebruik een spatel, schep, schuimspaan en pollepel.
Een wokspatel met een lange steel is een zeer goed hulpmiddel om de wokbodem tijdens het roerbakken leeg te scheppen. Dit is wat Chinese thuiskoks gebruiken. Het andere dat nuttig is, is een Chinese lepel, waarvan de kom een andere hoek heeft dan de westerse soephoek. Je kunt het gebruiken voor het opscheppen van olie, bouillon of water, of voor het mixen van sauzen voordat je het toevoegt aan de wok. Een schuimspaan met gaten erin is handig voor het opscheppen van voedsel uit olie of saus.

6. Leer de toss.
Je duwt de wok van je af en tilt deze omhoog en klapt het eten naar je toe. Als je heel snel voedsel wilt koken, is het de manier om het te bereiden. Het is altijd een goed idee om eerst te oefenen zonder al te veel voedsel en olie in de pan. Je zou zelfs kunnen oefenen met slechts een salade erin.

7. Verdubbel het recept niet.
Als je meer voedsel wilt maken, is het niet beter om de hoeveelheden te verdubbelen van een wok gerecht. Als je teveel voedsel probeert te roerbakken, krijg je de schroeiende hitte niet. Er zal teveel vloeistof zijn. Het is beter om twee verschillende gerechten te maken, of om hetzelfde tweemaal te doen. Als je een maaltijd voor gasten bereid dan kun je beter niet het hele gerecht gelijk proberen te roerbakken. Wees selectief en bereid het in stappen.

8. De juiste timing.
Als je ingrediënten hebt die anders koken, doe deze dan apart en verwerk ze aan het einde. Stel bijvoorbeeld voor dat je wat knapperige groente en wat plakjes varkensvlees of kip hebt. Je wilt dat de kip echt sappig en niet droog is. Begin met het roerbakken van je reepjes varkensvlees of kip totdat ze precies goed zijn. Haal ze eruit en leg ze in een schaal. Kook vervolgens de groenten en als deze precies goed zijn, doe je het vlees of de kip terug in de pan. Op die manier krijg je niet de situatie dat iets rauw is en dat iets anders te gaar is.

9. Onderhoud de wokpan goed.
Wok pannen zijn praktisch onverwoestbaar. Als de wok een goede schoonmaak nodig heeft, geef hem dan een goede scrub. Maak hem schoon (zie handleiding) en verhit hem daarna opnieuw. Maak de wok na het schoonmaken erg heet en wrijf hem dan in met een dikke prop papieren doek en wat olie. Laat de pan erg heet worden en laat het dan weer afkoelen. Het kan zelfs een beetje roestig worden maar dit maakt niet uit! Wrijf de roest gewoon weg met draadwol en verwarm de pan daarna opnieuw met een beetje verse olie.

10. Geniet ervan.
Wokken is niet alleen lekker maar ook erg leuk. Geniet van de ervaring en verras jezelf en je gasten met de meest heerlijke gerechten en een brede lach

 

 

...Lees meer

SMH LINE® - 2 in 1 Draagbare Gaskachel -Straalkachel - Buitenkachel | Camping Heater | Kacheltje | Terrasverwarming INCLUSIEF  Gasflessen en Kookrooster

Deze draagbare gaskachel ( Met en Zonder gasflesje) is Geweldig voor kamperen, kamperen, varen, vissen, buiten buiten, De camping gaskachel is goed Noodverwarming voor kleine, goed geventileerde ruimtes, Ook is de Straatkachel, gaskachels  is compact en gemakkelijk mee te nemen en heeft een harde coating. De draagbare gaskachel heeft een Keramische brander met 1,3 kW vermogen. Ook is de gaskachel voorzien van zwenklichaam geeft de warmte direct af. De draagbare gaskachel is gebruiksvriendelijk en heeft een contactslot en piëzo-ontsteking, ook is Gaspatroon gemakkelijk te vervangen

De camping gaskachel is voorzien van een Nederlandse en Engelse handleiding 
Werking.

 

Eenvoudig te gebruiken, werkt op busjes butaangas (exclusief of inclusief ) deze zijn verkrijgbaar bij onze webshop  met huishoud aanverwante artikelen.  De gaskachel is Veilig in gebruik door automatische uitschakeling bij oververhitting. Zie de korte video voor de werking of de gebruiksaanwijzing


Let op:
Het is mogelijk dat de gaskachel minder goed of helemaal niet werkt bij temperaturen lager (kouder) dan 5 °C, omdat er beneden deze temperatuur er minder of geen butaangas in het verwarmingselement en de leiding komt om de kachel te kunnen laten branden.

- Vermogen/opbrengst : 1.3 kW 100g/h
- werkt op een Iso/Butaangas 
- Verbruik: 100g/h bij maximale belasting
- Brandduur: 3 uur Afhankelijk van omgevingstemperatuur.
- Inclusief draagbeugel
- 45 graden Kantelbaar verwarmingselement
- Verchroomd rooster
- Piëzo ontsteking
- Warmte regelaar
- Ingebouwd veiligheidsmechanisme bij oververhitting.
- Materiaal: metaal met hamerslag effect
- Gewicht: 2,4 kg
- Afmetingen 29 x 19 x 28 cm (incl. verpakking 30 x 20 x 28 cm)

 

SMH LINE® - Wokbrander - Campingkooktoestel 

 

Deze SMH LINE® Kookbrander, Wokbrander  is voorzien van thermische beveiliging en daarom geschikt voor binnen en buiten gebruik.

De windbestendige propaan wokbrander van SMH LINE® is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een stabiel frame van plaatstaal voor een veilig gebruik. Met deze wokbrander kunt u snel en gemakkelijk voedsel bereiden. U kunt het gasfornuis ideaal gebruiken op de camping of thuis en is Ideaal om juist die gerechten te bereiden die u niet in huis wil klaarmaken ook Om oliebollen te bakken met oud en nieuw, nasi, bami te bereiden of gewoon te gaan wokken, dit is de oplossing om met een krachtige brander aan de slag te gaan.

Het SMH LINE gas komfoor is tevens zeer geschikt voor bierbrouwers die een degelijke brander onder hun ketel zoeken.


De wokbrander is van zware gietijzeren brander gemaakt  - (normaal vermogen: 7500W, gasverbruik: 82 g/h). met gasregelklep voor regelbaar vuur om het gasverbruik te regelen, perfect voor thuis brouwen, kalkoen roosteren.

Door het grote brand oppervlak bied deze wokbrander jou een gelijkmatige spreiding van de warmte waardoor plaatselijke verbranding wordt voorkomen en het oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd.

Gasfornuis 40 x 40 cm of 25 x 25 cm , draagbaar en ruimtebesparend om mee te nemen, gemakkelijk te installeren en te verwijderen, arbeidsbesparend. Werkt op propaan of butaan. Camping gasfornuizen zijn geschikt voor picknicks, tuinfeestjes, familiebijeenkomsten of outdoor camping activiteiten, wandelen, barbecuen.

 

Met deze Wokbrander kan de  vlam worden aangepast door tijdens het koken aan de knop op de ontsteker te draaien. De branders verdelen de warmte gelijkmatig over het midden en de randen van de pan voor een perfecte bereiding.

 

Geschikt voor wokken, potten en pannen vanaf Ø 20,5 cm
Geschikt voor pannen tot Ø 30 cm (of 28L) en wokken tot Ø 56 cm
Met 4 voeten
1-vlam
- Afmetingen: (L) 40 x (B) 40 x (H) 15 cm en  (L) 25 x (B) 25 x (H) 11
- Grootte van het kookoppervlak: 40 x 40 cm en 25 x 25 cm
- Gewicht: 4 kg en 2kg
- Materiaal (frame): Staal (geëmailleerd)
- Materiaal (branders): Gietijzer
- Gatgrootte boven de brander: ca. Ø 9 cm
- Brander diameter: Ø 17 cm
- Vermogen: 7,5 KW (traploos)
- Bedrijfsdruk: 50 mbar
- Gasverbruik: max. 544 g/h / propaan-butaan
- Ontsteking met lange lucifer of aansteker
- Type aansluiting: Propaan-butaan gasfles, 5 kg of 11 kg

 

Belangrijke tips voor het wokken:

1. Behandel de pan elke keer als je de pan gebruikt.
Dit doe je door wat olie in de wokpan te gieten en het rond in het kookoppervlak van de wok te draaien en het vervolgens warm te laten roken. Giet het residu vervolgens in een hittebestendige container en doe opnieuw verse olie in de pan om te gaan wokken. Zo maak je van je wok een pan met antiaanbaklaag.

2. Gebruik de juiste olie.
Gebruik olie met een hoog rookpunt zoals aardnotenolie, koolzaadolie (canola) of arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie.

3. Kijk verder dan roerbakken.
De wok is niet alleen om te roerbakken, hij wordt vrijwel overal voor gebruikt. Het is erg handig om te frituren in een wok, je hebt veel minder olie nodig dan in een gewone pan. Je kunt ook bijvoorbeeld een bamboe stronk in de wok doen, de bodem van de wok met water vullen en zo gaan stomen.

4. Zorg voor een krachtige brander.
Klassieke roerbak wordt vaak gedaan bij zeer hoog vuur. Je wokpan moet dan goed aan het werk, een beetje sissen en een beetje rook geven als je aan het roerbakken bent. Maar je wilt de olie niet te heet verhitten voordat je de aromaten erin doet. Breng het oppervlak op temperatuur en laat de wok erg heet worden voordat je begint. Doe dan de olie erin en doe er vrij snel knoflook of chili  bij in zodat de olie niet te heet wordt wanneer je begint. Je kunt de smaak extraheren zonder weg te gooien of te verbranden.

5. Gebruik een spatel, schep, schuimspaan en pollepel.
Een wokspatel met een lange steel is een zeer goed hulpmiddel om de wokbodem tijdens het roerbakken leeg te scheppen. Dit is wat Chinese thuiskoks gebruiken. Het andere dat nuttig is, is een Chinese lepel, waarvan de kom een andere hoek heeft dan de westerse soephoek. Je kunt het gebruiken voor het opscheppen van olie, bouillon of water, of voor het mixen van sauzen voordat je het toevoegt aan de wok. Een schuimspaan met gaten erin is handig voor het opscheppen van voedsel uit olie of saus.

6. Leer de toss.
Je duwt de wok van je af en tilt deze omhoog en klapt het eten naar je toe. Als je heel snel voedsel wilt koken, is het de manier om het te bereiden. Het is altijd een goed idee om eerst te oefenen zonder al te veel voedsel en olie in de pan. Je zou zelfs kunnen oefenen met slechts een salade erin.

7. Verdubbel het recept niet.
Als je meer voedsel wilt maken, is het niet beter om de hoeveelheden te verdubbelen van een wok gerecht. Als je teveel voedsel probeert te roerbakken, krijg je de schroeiende hitte niet. Er zal teveel vloeistof zijn. Het is beter om twee verschillende gerechten te maken, of om hetzelfde tweemaal te doen. Als je een maaltijd voor gasten bereid dan kun je beter niet het hele gerecht gelijk proberen te roerbakken. Wees selectief en bereid het in stappen.

8. De juiste timing.
Als je ingrediënten hebt die anders koken, doe deze dan apart en verwerk ze aan het einde. Stel bijvoorbeeld voor dat je wat knapperige groente en wat plakjes varkensvlees of kip hebt. Je wilt dat de kip echt sappig en niet droog is. Begin met het roerbakken van je reepjes varkensvlees of kip totdat ze precies goed zijn. Haal ze eruit en leg ze in een schaal. Kook vervolgens de groenten en als deze precies goed zijn, doe je het vlees of de kip terug in de pan. Op die manier krijg je niet de situatie dat iets rauw is en dat iets anders te gaar is.

9. Onderhoud de wokpan goed.
Wok pannen zijn praktisch onverwoestbaar. Als de wok een goede schoonmaak nodig heeft, geef hem dan een goede scrub. Maak hem schoon (zie handleiding) en verhit hem daarna opnieuw. Maak de wok na het schoonmaken erg heet en wrijf hem dan in met een dikke prop papieren doek en wat olie. Laat de pan erg heet worden en laat het dan weer afkoelen. Het kan zelfs een beetje roestig worden maar dit maakt niet uit! Wrijf de roest gewoon weg met draadwol en verwarm de pan daarna opnieuw met een beetje verse olie.

10. Geniet ervan.
Wokken is niet alleen lekker maar ook erg leuk. Geniet van de ervaring en verras jezelf en je gasten met de meest heerlijke gerechten en een brede lach

 

 

...Lees meer
Filters
8 ProductenPagina 1 van 1

SMH LINE® - 2 in 1 Draagbare Gaskachel -Straalkachel - Buitenkachel | Camping Heater | Kacheltje | Terrasverwarming INCLUSIEF  Gasflessen en Kookrooster

Deze draagbare gaskachel ( Met en Zonder gasflesje) is Geweldig voor kamperen, kamperen, varen, vissen, buiten buiten, De camping gaskachel is goed Noodverwarming voor kleine, goed geventileerde ruimtes, Ook is de Straatkachel, gaskachels  is compact en gemakkelijk mee te nemen en heeft een harde coating. De draagbare gaskachel heeft een Keramische brander met 1,3 kW vermogen. Ook is de gaskachel voorzien van zwenklichaam geeft de warmte direct af. De draagbare gaskachel is gebruiksvriendelijk en heeft een contactslot en piëzo-ontsteking, ook is Gaspatroon gemakkelijk te vervangen

De camping gaskachel is voorzien van een Nederlandse en Engelse handleiding 
Werking.

 

Eenvoudig te gebruiken, werkt op busjes butaangas (exclusief of inclusief ) deze zijn verkrijgbaar bij onze webshop  met huishoud aanverwante artikelen.  De gaskachel is Veilig in gebruik door automatische uitschakeling bij oververhitting. Zie de korte video voor de werking of de gebruiksaanwijzing


Let op:
Het is mogelijk dat de gaskachel minder goed of helemaal niet werkt bij temperaturen lager (kouder) dan 5 °C, omdat er beneden deze temperatuur er minder of geen butaangas in het verwarmingselement en de leiding komt om de kachel te kunnen laten branden.

- Vermogen/opbrengst : 1.3 kW 100g/h
- werkt op een Iso/Butaangas 
- Verbruik: 100g/h bij maximale belasting
- Brandduur: 3 uur Afhankelijk van omgevingstemperatuur.
- Inclusief draagbeugel
- 45 graden Kantelbaar verwarmingselement
- Verchroomd rooster
- Piëzo ontsteking
- Warmte regelaar
- Ingebouwd veiligheidsmechanisme bij oververhitting.
- Materiaal: metaal met hamerslag effect
- Gewicht: 2,4 kg
- Afmetingen 29 x 19 x 28 cm (incl. verpakking 30 x 20 x 28 cm)

 

SMH LINE® - Wokbrander - Campingkooktoestel 

 

Deze SMH LINE® Kookbrander, Wokbrander  is voorzien van thermische beveiliging en daarom geschikt voor binnen en buiten gebruik.

De windbestendige propaan wokbrander van SMH LINE® is gemaakt van hoogwaardig gietijzer en heeft een stabiel frame van plaatstaal voor een veilig gebruik. Met deze wokbrander kunt u snel en gemakkelijk voedsel bereiden. U kunt het gasfornuis ideaal gebruiken op de camping of thuis en is Ideaal om juist die gerechten te bereiden die u niet in huis wil klaarmaken ook Om oliebollen te bakken met oud en nieuw, nasi, bami te bereiden of gewoon te gaan wokken, dit is de oplossing om met een krachtige brander aan de slag te gaan.

Het SMH LINE gas komfoor is tevens zeer geschikt voor bierbrouwers die een degelijke brander onder hun ketel zoeken.


De wokbrander is van zware gietijzeren brander gemaakt  - (normaal vermogen: 7500W, gasverbruik: 82 g/h). met gasregelklep voor regelbaar vuur om het gasverbruik te regelen, perfect voor thuis brouwen, kalkoen roosteren.

Door het grote brand oppervlak bied deze wokbrander jou een gelijkmatige spreiding van de warmte waardoor plaatselijke verbranding wordt voorkomen en het oppervlak gelijkmatig wordt verwarmd.

Gasfornuis 40 x 40 cm of 25 x 25 cm , draagbaar en ruimtebesparend om mee te nemen, gemakkelijk te installeren en te verwijderen, arbeidsbesparend. Werkt op propaan of butaan. Camping gasfornuizen zijn geschikt voor picknicks, tuinfeestjes, familiebijeenkomsten of outdoor camping activiteiten, wandelen, barbecuen.

 

Met deze Wokbrander kan de  vlam worden aangepast door tijdens het koken aan de knop op de ontsteker te draaien. De branders verdelen de warmte gelijkmatig over het midden en de randen van de pan voor een perfecte bereiding.

 

Geschikt voor wokken, potten en pannen vanaf Ø 20,5 cm
Geschikt voor pannen tot Ø 30 cm (of 28L) en wokken tot Ø 56 cm
Met 4 voeten
1-vlam
- Afmetingen: (L) 40 x (B) 40 x (H) 15 cm en  (L) 25 x (B) 25 x (H) 11
- Grootte van het kookoppervlak: 40 x 40 cm en 25 x 25 cm
- Gewicht: 4 kg en 2kg
- Materiaal (frame): Staal (geëmailleerd)
- Materiaal (branders): Gietijzer
- Gatgrootte boven de brander: ca. Ø 9 cm
- Brander diameter: Ø 17 cm
- Vermogen: 7,5 KW (traploos)
- Bedrijfsdruk: 50 mbar
- Gasverbruik: max. 544 g/h / propaan-butaan
- Ontsteking met lange lucifer of aansteker
- Type aansluiting: Propaan-butaan gasfles, 5 kg of 11 kg

 

Belangrijke tips voor het wokken:

1. Behandel de pan elke keer als je de pan gebruikt.
Dit doe je door wat olie in de wokpan te gieten en het rond in het kookoppervlak van de wok te draaien en het vervolgens warm te laten roken. Giet het residu vervolgens in een hittebestendige container en doe opnieuw verse olie in de pan om te gaan wokken. Zo maak je van je wok een pan met antiaanbaklaag.

2. Gebruik de juiste olie.
Gebruik olie met een hoog rookpunt zoals aardnotenolie, koolzaadolie (canola) of arachideolie, maïsolie, rijstolie, slaolie of zonnebloemolie.

3. Kijk verder dan roerbakken.
De wok is niet alleen om te roerbakken, hij wordt vrijwel overal voor gebruikt. Het is erg handig om te frituren in een wok, je hebt veel minder olie nodig dan in een gewone pan. Je kunt ook bijvoorbeeld een bamboe stronk in de wok doen, de bodem van de wok met water vullen en zo gaan stomen.

4. Zorg voor een krachtige brander.
Klassieke roerbak wordt vaak gedaan bij zeer hoog vuur. Je wokpan moet dan goed aan het werk, een beetje sissen en een beetje rook geven als je aan het roerbakken bent. Maar je wilt de olie niet te heet verhitten voordat je de aromaten erin doet. Breng het oppervlak op temperatuur en laat de wok erg heet worden voordat je begint. Doe dan de olie erin en doe er vrij snel knoflook of chili  bij in zodat de olie niet te heet wordt wanneer je begint. Je kunt de smaak extraheren zonder weg te gooien of te verbranden.

5. Gebruik een spatel, schep, schuimspaan en pollepel.
Een wokspatel met een lange steel is een zeer goed hulpmiddel om de wokbodem tijdens het roerbakken leeg te scheppen. Dit is wat Chinese thuiskoks gebruiken. Het andere dat nuttig is, is een Chinese lepel, waarvan de kom een andere hoek heeft dan de westerse soephoek. Je kunt het gebruiken voor het opscheppen van olie, bouillon of water, of voor het mixen van sauzen voordat je het toevoegt aan de wok. Een schuimspaan met gaten erin is handig voor het opscheppen van voedsel uit olie of saus.

6. Leer de toss.
Je duwt de wok van je af en tilt deze omhoog en klapt het eten naar je toe. Als je heel snel voedsel wilt koken, is het de manier om het te bereiden. Het is altijd een goed idee om eerst te oefenen zonder al te veel voedsel en olie in de pan. Je zou zelfs kunnen oefenen met slechts een salade erin.

7. Verdubbel het recept niet.
Als je meer voedsel wilt maken, is het niet beter om de hoeveelheden te verdubbelen van een wok gerecht. Als je teveel voedsel probeert te roerbakken, krijg je de schroeiende hitte niet. Er zal teveel vloeistof zijn. Het is beter om twee verschillende gerechten te maken, of om hetzelfde tweemaal te doen. Als je een maaltijd voor gasten bereid dan kun je beter niet het hele gerecht gelijk proberen te roerbakken. Wees selectief en bereid het in stappen.

8. De juiste timing.
Als je ingrediënten hebt die anders koken, doe deze dan apart en verwerk ze aan het einde. Stel bijvoorbeeld voor dat je wat knapperige groente en wat plakjes varkensvlees of kip hebt. Je wilt dat de kip echt sappig en niet droog is. Begin met het roerbakken van je reepjes varkensvlees of kip totdat ze precies goed zijn. Haal ze eruit en leg ze in een schaal. Kook vervolgens de groenten en als deze precies goed zijn, doe je het vlees of de kip terug in de pan. Op die manier krijg je niet de situatie dat iets rauw is en dat iets anders te gaar is.

9. Onderhoud de wokpan goed.
Wok pannen zijn praktisch onverwoestbaar. Als de wok een goede schoonmaak nodig heeft, geef hem dan een goede scrub. Maak hem schoon (zie handleiding) en verhit hem daarna opnieuw. Maak de wok na het schoonmaken erg heet en wrijf hem dan in met een dikke prop papieren doek en wat olie. Laat de pan erg heet worden en laat het dan weer afkoelen. Het kan zelfs een beetje roestig worden maar dit maakt niet uit! Wrijf de roest gewoon weg met draadwol en verwarm de pan daarna opnieuw met een beetje verse olie.

10. Geniet ervan.
Wokken is niet alleen lekker maar ook erg leuk. Geniet van de ervaring en verras jezelf en je gasten met de meest heerlijke gerechten en een brede lach